Ik ben …

Jij als logopedist hebt veel expertise in huis, toch merk je vast ook dat je in je werk een groep kinderen tegen komt die onvoldoende vooruitgang lijkt te boeken en/of je zorgvuldig gekozen methodes niet altijd even goed snapt.
Het visueel ruimtelijk denken (oftewel beelddenken) is niets nieuws en werd in de jaren 50 al ‘uitgevonden’ door de Nederlandse logopediste Maria Crabbe. Inmiddels is duidelijk dat we er niet meer om hLogopedisteen kunnen en ook verschillende onderzoeken wijzen dit uit. Kijk HIER voor informatie over beelddenken. Ongeveer 30% van de mensen denkt visueel, waarvan ongeveer 7% een uitsluitend visuele voorkeur heeft.
Hierdoor komen ze moeilijk(er) mee in het auditief gestuurd onderwijs! Vanaf nu kun je ze wel helpen!

Inmiddels komen er kinderen (met hun ouders) vanuit heel Nederland en Vlaanderen naar Hoogstraten om begeleiding te krijgen. Door de lange afstanden kan dit traject voor kinderen zeer vermoeiend zijn. Ons doel is om zo veel mogelijk beelddenkers ‘te zien’ in het onderwijs. Hierdoor hebben we gezocht naar de beste oplossing voor deze kinderen en hun ouders. Jij als logopedist bent daarin de schakel en kan een totaalpakket aanbieden om een kind in zijn directe omgeving te begeleiden en ondersteunen.
We werken daarom met specialisten die door ons worden opgeleid. De aanvragen die bij ons binnen komen worden verdeeld over onze specialisten zodat elk kind zo veel mogelijk in zijn eigen regio kan worden geholpen.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de pagina over beelddenken of de agenda voor een gratis informatie avond.
Uiteraard kun je ook deel gaan uitmaken van ons ‘logopedie in beeld’ specialisten team klik hier  voor meer informatie en data van de specialisatie opleidingen.

Want wij zien het als “delen is vermenigvuldigen!”